h1.BlogItem-title { }
Nytt reklamkoncept för Puls & Träning

Puls & Träning kampanj – där goda grannar gymmar

Puls & Träning har på tio år expanderat från ett lokalt gym i Hammarby Sjöstad till över sextio anläggningar, vilket gör dem till en av Sveriges snabbast växande gymkedjor. Här på Nkel är vi så klart ofattbart stolta över att kunna presentera oss som deras huvudbyrå sedan sommaren 2015. Men vi är ännu stoltare över att äntligen kunna visa upp de första resultaten av vårt samarbete! Allt inleddes med en workshop om varumärket, för att reda ut bland annat kärnvärden och positionering på marknaden. Det senare är viktigt för att sätta fingret på vad som får dem att sticka ut bland konkurrenterna. Positionering vi landade i lyder: ”Små, trevliga kvartersgym av hög kvalitet, för dig som vill träna för att må bra.”

– Puls & Tränings framgång bygger på att man från början etablerat sig mitt i populära bostadsområden. För den enskilde medlemmen betyder det att man slipper sätta sig i bilen eller kollektivtrafiken för att kunna träna, något som faktiskt ökar chansen att träningen blir av. Den här affärsidén är så stark att man i många bostadsområden redan är ett lika självklart inslag som kemtvätten och sushirestaurangen. Vårt arbete framöver handlar om att kommunicera det här tydligare till både befintliga och potentiella medlemmar, berättar Ronny Forsberg, projektledare på Nkel.

Efter varumärkesarbetet hade vi delarna som behövdes för att kunna arbeta fram konceptet ”Goda grannar gymmar”. Här lyfter vi dels fram att ett medlemskap i Puls & Träning får träningen att bli av, men också att det här är gymmet för dig som vill lära känna dina grannar bättre.

2016 sparkades i gång med en kampanj i radio, tunnelbanan och gymmens närområden för att värva nya medlemmar. Utöver konceptet och kampanjen har vi även hunnit med att ge deras grafiska profil ett lyft, med bland annat nya färger, nya typsnitt och ett nytt bildspråk, samt lanserat en helt ny webbplats utvecklad i samarbete med våra vänner på Aloq.

Nyfiken på att se mer? Hoppa över till pulsochtraning.se och ta en titt!

Puls & Träning kampanj
Puls & Träning kampanj