h1.BlogItem-title { }

Fler valutor för pengarna

Bankomat_nkel_FINAL.jpeg

Vi hälsar vår nya kund Bankomat® välkommen

Bankomat® behöver ingen närmare presentation. Vi har alla stått där och upplevt det magiska när lite siffror på ett konto förvandlas till något konkret att hålla i handen. Cash money. Vad som inte alls är lika känt – ännu – är att Bankomat® nu även erbjuder resevaluta i över 150 automater. Alltid med bra kurser och utan krångel.

För att kommunicera det nya erbjudandet har Bankomat® under våren letat efter en ny strategisk och kreativ kommunikationspartner och vi är både glada och stolta över att valet föll på en reklambyrå i Stockholm vid namn Nkel Kommunikation. Med resesäsongen runt hörnet trycker vi plattan i mattan och sjösätter den första kampanjen före semestern. Full speed ahead!

5 snabba frågor till vår nya stjärna

tina_tobiasson_nkel.jpg

Välkommen till Nkel, Tina!

Vem är du?
En erfaren produktionsledare/operativ projektledare från Söder som älskar sitt jobb!

Hur hamnade du hos oss?
Jag fick ett tips från en tidigare kollega att Nkel sökte förstärkning och att jag absolut borde söka. :)

Vad kan våra kunder förvänta sig av dig?
En engagerad och serviceinriktad produktionsledare med ordning och reda. Rätt sak, till rätt peng i rätt tid.

Vilket intryck har du fått av din nya reklambyrå så här långt?
Professionella, engagerade och varma kollegor. Och många spännande uppdrag, inte minst. :)

Vad pysslar du med på fritiden?
Jag tillbringar så mycket tid jag bara kan i mitt hus på Gräddö. Där snickrar, målar, odlar jag - när jag inte badar vilket jag gör i stort sätt året om.

När jag inte är på Gräddö så tränar (springer) jag. Avslutade en Runstreak (löpning 100 dagar i rad) tidigare i år. Jag försöker också gå på så mycket livemusik som jag hinner. Gärna med artister som jag egentligen inte känner till. Men också Arenakonserter.

Möt vår nya toppenkund

nkel_welcome_Tuxer.gif

Klädföretaget Tuxer tar hjälp av Nkel

Att Tuxer är det svenska varumärket, med en touch av Österrikiska alperna, som gör funktionella outdoor- och baskläder för alla säsonger till rätt pris är det många som vet. Att Nkel är den svenska reklambyrån som gör funktionell, varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation för alla kanaler är också välkänt.

Det finns med andra ord fina förutsättningar när vi nu slår våra kloka huvuden ihop för att ta Tuxer till nya höjder. Vi är mycket lyckliga att äntligen få dra på oss skaljackor, dunvästar, piratbyxor och göra det vi gör bäst. Fortsättning följer!

Dina mardrömmars stad

Trailer för Staden, en klaustrofobisk nagelbitare från Norstedts.

Ny boktrailer till Norstedts förlag

“Staden” är en klaustrofobisk nagelbitare, skriven av Camilla Sten, om den relativt vanliga gruvstaden Silvertjärn. Vanlig sånär som på det faktum att den stått öde i över 60 år efter att hela befolkningen försvunnit över en natt. Niohundra personer. Puts väck. I boken får vi följa dokumentärfilmaren Alice som blivit besatt av att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Något som visar sig vara en riktigt dålig idé ...

Som en kreativ reklambyrå i Stockholm är dåliga idéer inget vi erbjuder våra kunder, men däremot gör vi allt från stora kampanjer och hemsidor till riktade annonser och filmer för sociala medier. Bland annat den här pulshöjande trailern som vi tog fram tillsammans med våra BFFs på produktionsbolaget Björnhult Group.

Panta mera!

Nkel säger hej till Pantbanken.

Säg hej till Pantbanken

När bondesonen, tillika östgöten, Johan Alfred Jansson år 1866 startade Pantbanken kan han omöjligen ha föreställt sig att man en dag skulle välja Nkel från Stockholm till ny reklambyrå (vår historia började ju först 1994). Men så blev det. Vilket vi förstås är både hemskt stolta och väldigt glada över. Nu ser vi fram emot ett långt och givande samarbete med ett av Sveriges anrikaste varumärken. Fortsättning följer under våren! Spana ni Pantbanken här: https://www.pantbanken.se/

Öppet mål i Puls & Tränings nya kampanj

Ny reklamkampanj för Puls & träning signerad Nkel kommunikation, en reklambyrå i Stockholm.

Nytt reklamkoncept får träningen att bli av

Just nu rullar vår senaste reklamkampanj för Puls & Träning i Stockholms tunnelbana, på sociala medier och i displaynätverk runt om i landet. Kampanjen tar fasta på att Puls & Träning gör det enklare att få in träningen i vardagen med fräscha gym, nära där du bor eller jobbar, där alla kan trivas. Så oavsett vad du har för mål med din träning – om du t ex ska paddla Svalbard runt eller vill hinna med morgonbussen du alltid missar – så är det på Puls & Träning du ska hänga för att bli starkare, snabbare, friskare och gladare. Vill du ramla förbi på en provträning så är det bara att besöka https://www.pulsochtraning.se/provtraning

Puls & Träning är den växande gymkedjan med snart 80 gym runt om i Sverige. Vi har varit Puls & Tränings webb- och reklambyrå sedan 2015 och jobbar med allt från löpande kampanjer till utveckling av den grafiska profilen och hemsidan. Här och här kan du se några av våra tidigare kampanjer!

Filmproduktion för Friluftsfrämjandet

Frame_grabs.00_01_37_15.Still028.png

Ledarrekrytering med film för webben och sociala medier

Ni har väl inte missat de fina filmproduktioner vi gjort på uppdrag av Friluftsfrämjandet tillsammans med våra vänner på videoproduktionsbolaget Björnhult?

En av de tre filmer vi tagit fram syftar till att synliggöra Friluftsfrämjandets barnverksamheter och att rekrytera ideella ledare. Uppdraget bestod i att ta fram en film som tydligt förmedlar den glädje ledarna upplever när de är ute med barnen i naturen. Genom detta ska fler inspireras till att anmäla sig till ledarutbildningen inom Friluftsakademin – Friluftsfrämjandets egen utbildningsorganisation, ett varumärke som vi i egenskap av Friluftsfrämjandets reklambyrå var med och tog fram för fem år sedan. (Läs mer om hur vi hjälpte till att skapa ett starkt varumärke och tog fram en grafisk profil här: https://www.nkel.se/friluftsakademin)

Läs mer och anmäl ditt intresse för att bli ledare här: https://www.friluftsframjandet.se/engagera-dig/ledare/

Kom närmare med Läs & Res

Ny grafisk profil för Läs & Res signerad nkel reklambyrå Stockholm

Ny grafisk profil för Läs & Res

När Läs & Res knackade på dörren och sökte en ny reklambyrå så var vi inte sena att tacka ja. Det är nämligen inte vilken resebyrå som helst. Läs & Res har sedan starten 1979 anordnat resor till unika resmål runt om i världen. Resorna är lite längre, sker i små grupper och har lokala reseledare som tar dig långt från dom vanliga turistfällorna. Kul resor helt enkelt. 

Vi började arbetet med att snickra på varumärkesplattformen och ett par månader senare var det dags att lansera en komplett profil med ny logotyp, uppgraderad hemsida, visitkort, brevpapper och allt annat man kan behöva när man ska anordna spännande resor till andra sidan jordklotet.

Läs & Res webbsida designad av nkel reklambyrå Stockholm
Nkel reklambyrå Stockholm: Läs & Res – Grafisk identitet, bildmanér
Nkel reklambyrå Stockholm: Läs & Res – responsiv webbsida

Lär känna Nkels vikarierande copywriter

Hanna schallinger, copywriter på nkel

Välkommen till Nkel, Hanna! Vem är du?

– En erfaren copywriter som utvandrade från Falun till Stockholm för många år sedan! Jag har alltid älskat att skriva och tycker att jag har världens roligaste yrke. 

Hur hamnade du hos oss?
– Jag jobbade ihop med Nkel för ett antal år sedan. Det var en otroligt rolig tid med flera oförglömliga uppdrag. Jag fick bland annat tillfälle att besöka ett högsäkerhetsfängelse under en förmiddag för att skriva ett reportage om en plattsättarutbildning. Därför tvekade jag inte en sekund när byrån frågade om jag ville hoppa in och spökskriva för copy-Björn under hans pappaledighet.

Vad tar du med dig till oss efter dina år i branschen?
– Lite klädsamt skryt brukar passa in i sådana här intervjuer, så jag tar tillfället i akt: Jag är inte bara copywriter utan även vidareutbildad planner. Det betyder att jag gärna kombinerar kreativ gestaltning med strategi på ett praktiskt och inte alltför teoretiskt sätt. Om jag ska vara ärlig ruttnar jag på långrandiga processbeskrivningar och dylikt. Det måste alltid finnas utrymme för ett visst mått av intuition i vår bransch. En strategi är ingenting värd om den inte kan omsättas till begriplig, motiverande kommunikation. Oj, det blev teoretiskt. 

Vad kan våra kunder förvänta sig av dig?
– Historieberättande som berör och säljer.

Du har redan varit här i ett par veckor nu. Vilket intryck har du fått av din nya reklambyrå?
– Jag visste ju sedan tidigare att Nkel var en samling bra personer som huserar i ett av Stockholms trevligaste kvarter. Eftersom jag älskar omväxling och att ha mycket att göra, gillar jag att det händer mycket och är högt tempo på byrån. Samtidigt finns det alltid tid att stanna upp och reflektera över lösningarna. Ingenting slarvas igenom, vilket är bra och tyvärr ganska sällsynt idag. Jag kan också konstatera att kunderna är sympatiska, engagerade och mycket angenäma att samarbeta med.

Vilken är den största utmaningen hittills på byrån?
–Helt klart att ansvara för Dunderfrukosten som är ett slags återkommande intern samkväm på fredagsmorgnar med rullande schema! Veckan innan det var min tur förhörde jag mig noga om detaljerna. Vilka juicesorter och pålägg skulle jag satsa på? Var någon allergisk och tänk om allt bara blev kaos? Tankarna snurrade. När en kollega nämnde något om hembakad kaka och våffelgräddning med nyplockade bär greps jag av panik. Som tur var hittade jag ett litet franskt bageri i närheten som räddade situationen!

Vad pysslar du med på fritiden?
– Medarbetarna på Nkel tar priset när det gäller udda hobbies. Här sysslas det med allt från avancerad korsordslösning och vattengympa till pingpong och samba har jag fått veta, så jag får väl sälla mig till den skaran. De senaste åren har jag spenderat en stor del av fritiden i en källare där jag ägnat mig åt manusbearbetning tillsammans med en en grupp andra skrivbesatta och en författare. Det hela har resulterat i en obskyr humordeckare på cirka 500 sidor som det vore kul om någon ville ge ut framöver. I övrigt umgås jag med mina döttrar, springer i skogen, mediterar, läser, går på teater, reser till konstiga platser samt träffar vänner och pratar om livet. Dessutom är jag besatt av katter.

170 000 pensionärer valde Nkel

Ny hemsida till en gammal kund

SKPF är Sveriges snabbast växande pensionärsförbund med över 170 000 medlemmar i hela landet. För att nå både befintliga och nya potentiella medlemmar och göra medlemskapet attraktivt är den egna hemsidan SKPF:s viktigaste kanal. Något som ställer höga krav på tillgänglighet, informationsstruktur, sökord (SEO), funktioner, design och allt sånt som vi är experter på. Så när SKPF letade efter en ny reklam- och webbyrå i Stockholm var valet (e)nkelt.

Vi smygstartade med att ger SKPF:s egna medlemstidning, “Här & Nu!”, ett liv på internet. Den nya nättidningen är ett komplement till papperstidningen med dagliga uppdateringar. Vill du också ha kolla på det mesta och bästa från seniorvärlden kan du läsa tidningen här.

I våras var det sedan äntligen premiär för nya skpf.se. En helt ny skräddarsydd hemsida, byggd i WordPress, med fokus på medlemsnytta, funktionalitet, användarvänlighet och konvertering. Den nya responsiva sajten har gjort nätlivet mycket lättare för såväl alla anställda som de över 170 000 medlemmarna. Kolla in den nya sidan här.

Ny skräddarsydd hemsida för SKPF utvecklad i WordPress
Ny responsiv sida med användarvänlig design och fokus på konvertering
Ny grafisk manual framtagen av Nkel som är en kombinerad reklambyrå, webbyrå och designbyrå i Stockholm

Välkommen Axel Johnson

Broschyrer och affischer skapar bättre affärer

Familjeföretaget Axel Johnson är onekligen en gigant på alla sätt och vis. Med bolag som bland annat Kicks, Martin & Servera, Åhléns, Axfood (där t ex Hemköp och Willys ingår) och Dustin i koncernen är man ett av Nordens största företag inom handel och tjänster.

Därför är vi både glada och stolta över att vi fick uppdraget att ta fram material till Axlab – Axel Johnsons egna Innovationstävling. Som en kreativ reklambyrå är Axlab nämligen något vi gillar skarpt. En innovationsplattform för alla medarbetare i koncernen med syftet att få fram idéer som skapar ännu bättre affärer och framtida kundvärde. Spännande, eller hur?

Axlab brochyr signerad nkel, reklambyrå sverige
nkel reklambyrå broschyr uppslag
Reklamaffisch för Axlab signerad nkel, en kreativ reklambyrå Stockholm

Föreställningen kan börja

Grafisk profil och ny hemsida till Spotlight Utbildning

Vad kan väl en (e)nkel reklambyrå i Stockholm göra för att förbättra bemötandet av patienter inom äldrevård och omsorg över hela Sverige? Jo, vi kan hjälpa de kreativa genierna som driver företaget Spotlight Utbildning med deras visuella identitet. Resultatet blev en helt ny grafisk profil, redesign av logotyp och, sist men inte minst, en ny fin sajt med möjligheten att beställa en pedagogisk videoutbildning.

sportlight utbildning webbsida laptop
Grafisk profil och logotyp till Spotlight utbildning

Spotlight Utbildning startades av några före detta sjuk- och undersköterskor för att genom teaterföreställningar utbilda personal inom äldrevården hur man ska bemöta patienter. Teater Spotlight heter föreställningen som fått stor uppmärksamhet, i både tidningar och tv, för sitt avdramatiserande sätt att skildra äldrevården idag och förklara vikten av ett bra bemötande. Idag jobbar man heltid med workshops och utbildande föreställningar av personal, chefer och politiker.
Kolla in nya sidan här spotlightutbildning.se

Allt ljus på Flux

Premiär för ett nytt, strålande koncept 

En kreativ reklambyrå utan fantastiska kunder är som en gångtunnel utan fantastisk belysning. Därför är vi extra glada i vår kund Flux som av en händelse är ett av Sveriges ledande företag på just strålande belysning i offentlig miljö.

Med vårt nya koncept vill vi visa upp Flux i sin rätta miljö. Verkligheten. 

Vill du se kampanjen rekommenderar vi senaste numret av tidningen Ljuskultur. Vill du se belysning i världsklass rekommenderar vi att du tar pendeltåget till Barkarby station. flux.nu

Annons Flux i Ljuskultur nummer 01/18. 
Flux_Annons_6-2017_showroom.jpg
Flux Showroom Vasaplan

Välkommen till Nkel, Stefan! Vem är du?

stefan_nkel_interview.jpg

Välkommen till Nkel, Stefan! Vem är du?

– Jag är en glad prick på snart 37 jordsnurr med hjärtat på rätt ställe. Min fru brukar säga att jag är ett unikum och jag är beredd att hålla med. Född och uppvuxen i Glada Hudik, spenderat ett par år utomlands innan jag landade, både fysiskt och mentalt, i Stockholm. 

Hur hamnade du hos oss?
– Mycket av en lycklig slump… jag ville röra på mig från mitt förra jobb och tack vare god SEO från Nkel så hittade jag arbetsannonsen och det var kärlek vid första ögonkastet. Tack vare att jag tidigare jobbade ca 40 meter från Nkels kontor så gick det nog snabbare än normalt. 

Vad tar du med dig till oss efter dina år i branschen?
– Att det alltid finns något att förbättra…och att kommunikation måste betyda något för mottagaren. 

Vad kan våra kunder förvänta sig av dig?
– Pretentiös problemlösning med digital touch. 

Du har redan varit här i ett par veckor nu. Vilket intryck har du fått av din nya reklambyrå?
– Att choklad äts klockan 15.00 prick och tillsammans och att alla kollegor är extremt jordnära, ödmjuka samtidigt som de besitter kompetens av allra högsta grad. 

Vad pysslar du med på fritiden?
– Tränar, och när jag inte gör det så arrangerar jag CrossFit-tävlingar så att andra kan få visa att de tränat hårdare än vad jag har gjort. Vill jag och min fru roa oss så går vi gärna ut och dansar Salsa.  

Psoriasisförbundet visar sig från sin bästa sida

Psoriasisförbundets nya webbplats. Uppdaterad form och ny funktionalitet.

Psoriasisförbundets nya webbplats. Uppdaterad form och ny funktionalitet.

Ny reklamkampanj och hemsida till Psoriasisförbundet

Vad händer egentligen om man sammanför ett förbund som vet allt om psoriasis och psoriasisartrit med en kreativ reklambyrå som vet hur man gör kommunikation som gör skillnad och skapar affärsnytta? Jo, då får man en uppdaterad grafisk profil, vässad kommunikation, ny hemsida, en rekryteringskampanj och mycket mer.

Vi är både väldigt glada och oerhört stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa Psoriasisförbundet hjälpa de omkring 300 000 människor i Sverige som lever med en av våra vanligaste folksjukdomar.

Kolla in den nya sidan och passa på att bli medlem på www.psoriasisforbundet.se 

Den grafiska profilen uppdaterades under arbetet.

Den grafiska profilen uppdaterades under arbetet.

En rollup med kampanjbudskapet.

En rollup med kampanjbudskapet.

Hel- och halvsida från rekryteringskampanjen.

Hel- och halvsida från rekryteringskampanjen.

Folder som berättar om livet med psoriasis.

Folder som berättar om livet med psoriasis.

En trevlig badge som togs fram under kampanjen.

En trevlig badge som togs fram under kampanjen.

Ni kom, ni såg, nån segrade.

Reklambyrån nkel bjuder in till sensommarpilsner

Vilket beach party det blev när Nkel bjöd in till Sensommarpilsner. 

Kall öl, len rom och hög stämning. Av det som nyss var en vild frisbeegolfdjungel återstår nu bara fina minnen och en två meter hög uppblåsbar palm.

Inget vore vår sensommarpilsner utan alla fantastiska gäster som kommer år efter år. Så tack alla härliga kunder, leverantörer och vänner. Vi ses snart igen!

Här kan du återuppleva kvällen (eller se vad du missade)

Vår nya lysande kampanj för Osram

Kampanjbild för Osram

Formen du minns är här igen

Den klassiska glödlampan är tillbaka. Skoja. Den klassiska glödlampan, som slösade energi och gick sönder när man minst anade det, är inte tillbaka. Däremot finns det nu otroligt energisnåla LED-lampor från Osram, med en livslängd på hela 15 år, som har den klassiska glödlampans fina form och ljus. Det bästa av två världar alltså.

Kampanjen är den andra vi har tagit fram som Osrams reklambyrå och syns både här och där under hösten. Upptäck alla fördelarna med LED-belysning på www.formenduminns.se

Septemberkampanj till Puls & Träning

Reklamkampanj för Puls & träning

Konceptet "Nära till träningsvärk" spänner musklerna

Som Puls & Tränings reklambyrå är vi lite extra glada i Stockholms tunnelbana just nu. Där rullar nämligen förutom tåg vår stora septemberkampanj. Det här är fjärde gången vi använder konceptet Nära till träningsvärk, som visat sig passa målgruppen som handen i träningshandsken. Nu på temat att träna i anslutning till arbetet. Varför inte lunchboxa sin kollega till exempel?!

Vill du se hur det har sett ut tidigare och läsa mer om tankarna bakom konceptet? Klicka här. Blev du istället sugen på burpees, knäböj och utfall, läs mer och bli medlem pulsochtraning.se.

Kampanjen kommer även att synas i sociala medier från och med v. 37.

Kampanjen syns i tunnelbanan.
Denna gången ritkiar sig kampanjen till kollegorna och berättar att närhet till gymmet gör att träningen blir av.

Säg hej till vår nya copywriter!

Björn Wigenius

Välkommen till Nkel, Björn! Vem är du?

– Det undrar jag också. Det jag kan säga med säkerhet är att jag är 36 år och har spenderat de senaste 12 åren i den föränderliga kommunikationsbranschen.

Hur hamnade du hos oss?
– Ett kort svar är att jag satt på 1:ans buss i 23 minuter. Ett mer utvecklat svar omfattar annonser i branschmedia, nätverkande, intervjuer, magkänsla, nya utmaningar och en känsla av att jag kan göra Nkel till en ännu bättre byrå – och vice versa.

Vad tar du med dig till oss efter dina år i branschen?
– Dels en tro på att det mesta och det bästa fortfarande är ogjort. De stora, ofta retsamt e(nkla), idéerna som göra hela skillnaden. Dels en vetskap om att bra kommunikationsarbete till stor del handlar om just arbete. Att kavla upp ärmarna och köra rakt in i kaklet. Och sen vidare rakt in i kaklet bakom kaklet.

Vad kan våra kunder förvänta sig av dig?
– Next level-grejer mestadels.

Du har redan varit här i ett par veckor nu. Vilket intryck har du fått av din nya reklambyrå?
– Jag vet att det är ett anmärkningsvärt bra gäng och jag ser fram emot att få vara med och göra anmärkningsvärt fina jobb för både gamla och nya kunder.

Vad pysslar du med på fritiden?
– Hänger med min fru och dotter så mycket som möjligt. Försöker hitta ej plågsamma sätt att motionera. Samt konsumerar lite för mycket fulkultur och mycket för lite finkultur.

 

Rikshem valde oss som reklambyrå

Uppslag från katalog för försäljning av nybyggda bostadsrätter

Uppslag från katalog för försäljning av nybyggda bostadsrätter

Vi välkomnar ett av Sveriges största privata fastighetsbolag till Nkel

I slutet av 2016 fick vi chansen att presentera oss för fastighetsbolaget Rikshem. Tycke uppstod och vi inledde vårt samarbete direkt efter nyår. Vi är självklart stolta över att ha vunnit deras förtroende och ser fram emot många roliga uppdrag tillsammans!

Rikshem har nyligen uppdaterat sin grafiska profil och ett av våra första projekt var att hjälpa dem ta ut den nya identiteten i skarp produktion. Det har med andra ord varit full fart sedan januari och vi har hittills hunnit med allt från annonser, broschyrer och redovisningar, till presentations- och profilmaterial, byggskyltar, 50 meter breda vepor och att hjälpa dem synas under Almedalsveckan 2017. Och mer kommer det bli.

Varmt välkomna till Nkel, Rikshem! Nu kör vi så det ryker.

Helsidesannons i tidningen Hållbart byggande

Helsidesannons i tidningen Hållbart byggande

Vi har designat rollup-mallar i olika format

Vi har designat rollup-mallar i olika format

Byggskylt för norra Sveriges högsta trähus!

Byggskylt för norra Sveriges högsta trähus!

En av de längsta produktionerna på vi Nkel tagit fram. 50 meter är inte fy skam!

En av de längsta produktionerna på vi Nkel tagit fram. 50 meter är inte fy skam!

Framsida katalog för nybyggda bostadsrätter

Framsida katalog för nybyggda bostadsrätter

Uppslag i katalogen med lägenhetsinformation

Uppslag i katalogen med lägenhetsinformation

Detaljbild från katalogen

Detaljbild från katalogen