h1.BlogItem-title { }
Nkel hjälpte Pocketförlaget att lansera Lev Grossmans nya bok Magikerna.

”Böcker är bäst på pocket” har alltid varit Pocketförlagets kärnbudskap. Så vad gjorde Sveriges näst största pocketförlag när en oväntad chans dök upp utanför ramarna? De tvekade inte en sekund. När Pocketförlaget erbjöds alla svenska rättigheter till Lev Grossmans internationella bästsäljare The Magicians, var det dags att bryta ny mark genom att släppa en inbunden roman. På vinst eller förlust.

Så här en bit in i februari känner vi oss definitivt närmare vinst än förlust. Magikerna blev en av januaris mest omtalade boklanseringar, författaren själv satte sig på ett plan från New York för en pr-turné i Stockholm och i bloggosfären bubblas det fortfarande om boken. Och vi, vi är så glada över att vi fick följa med Pocketförlaget genom hela processen.

I vårt uppdrag ingick bland annat att göra förhandsmaterial till recensenter och bloggare, butiksmaterial, giveaways och en kampanjsida till boken.

Utvalda länkar att spana in: • Här kan du köpa MagikernaDN:s recensionCorrens recensionMagikernas kampanjsida

Magikerna är första delen i en trilogi. Nästa del planeras att släppas på svenska i slutet av 2013.

//Jonas