h1.BlogItem-title { }

Stor är han inte. Och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller! Han är glad och busig men kan också bli ilsken, svartsjuk, spökrädd ... Alla barn kan känna igen sig i Alfons Åberg. Och så värst vanlig är han ju egentligen inte. För vem är det? I år är det fyrtio år sedan Gunilla Bergström släppte första boken om Alfons. Sedan dess har det kommit tjugofem böcker till, tryckta i närmare fem miljoner exemplar bara i Sverige – och översatta till ytterligare ett trettiotal språk.

Sällan har det passat bättre att beskriva något som en succé älskad av generationer. Så självklart är vi smickrade över att få vara med på ett litet hörn, nu när det bjuds till fyrtioårskalas.

Jubileumslogotypen ovan syns på det mesta som tas fram för att uppmärksamma födelsedagsbarnet – affischer, knappar, påsar med mera – och är framtagen av oss, på uppdrag av förlaget Rabén & Sjögren.

//Denise