h1.BlogItem-title { }
Med en svampbox från Saxtorp Svamp är det enkelt att odla svamp hemma

Möt boxen som gör det enkelt att odla svamp hemma

Vi på Nkel är kanske mest kända som en reklambyrå, men vi älskar förpackningsdesign också. Här berättar vi om vårt samarbete med Saxtorp Svamp, som har resulterat i en ny grafisk profil, en ny webbplats och nya förpackningar. Nu är vi hjälpt dem att lansera en sprillans ny produkt, som redan hunnit göra succé hos svampälskare över hela Sverige. På Instagram laddar användare friskt upp bilder sina svampodlingar – och rätterna de lagar med ostronskivlingen.

Vi stod för förpackningsdesignen och tog fram all text till svampboxen. Inuti boxen hittar du en påse fylld med ett ekologiskt svampsubstrat. Allt du behöver göra för att få ostronskivlingen att börja växa, är att klippa upp påsen och vattna substratet lätt någon gång per dag tills svamparna börjar kika fram. Sedan går det fort. Svamparna dubblerar sin storlek dagligen och du kan med fördel vattna dem oftare. Efter 7–10 dagar är du redo att skörda uppemot 1 kg ostronskivling! Efter första skörden kan du tejpa igen påsen och börja om på ett nytt ställe för upp till tre skördar.

Visst blir du sugen på att testa själv? Beställ en svampbox eller två på saxtorpsvamp.se! Kom ihåg att använda hashtaggarna #svampbox och #saxtorpsvamp om du laddar upp bilder på din odling, så vi får se hur det gick för dig.

Gul ostronskivling i en svampbox från Saxtorp Svamp
Så här blev slutresultatet!