h1.BlogItem-title { }
Hanna schallinger, copywriter på nkel

Välkommen till Nkel, Hanna! Vem är du?

– En erfaren copywriter som utvandrade från Falun till Stockholm för många år sedan! Jag har alltid älskat att skriva och tycker att jag har världens roligaste yrke. 

Hur hamnade du hos oss?
– Jag jobbade ihop med Nkel för ett antal år sedan. Det var en otroligt rolig tid med flera oförglömliga uppdrag. Jag fick bland annat tillfälle att besöka ett högsäkerhetsfängelse under en förmiddag för att skriva ett reportage om en plattsättarutbildning. Därför tvekade jag inte en sekund när byrån frågade om jag ville hoppa in och spökskriva för copy-Björn under hans pappaledighet.

Vad tar du med dig till oss efter dina år i branschen?
– Lite klädsamt skryt brukar passa in i sådana här intervjuer, så jag tar tillfället i akt: Jag är inte bara copywriter utan även vidareutbildad planner. Det betyder att jag gärna kombinerar kreativ gestaltning med strategi på ett praktiskt och inte alltför teoretiskt sätt. Om jag ska vara ärlig ruttnar jag på långrandiga processbeskrivningar och dylikt. Det måste alltid finnas utrymme för ett visst mått av intuition i vår bransch. En strategi är ingenting värd om den inte kan omsättas till begriplig, motiverande kommunikation. Oj, det blev teoretiskt. 

Vad kan våra kunder förvänta sig av dig?
– Historieberättande som berör och säljer.

Du har redan varit här i ett par veckor nu. Vilket intryck har du fått av din nya reklambyrå?
– Jag visste ju sedan tidigare att Nkel var en samling bra personer som huserar i ett av Stockholms trevligaste kvarter. Eftersom jag älskar omväxling och att ha mycket att göra, gillar jag att det händer mycket och är högt tempo på byrån. Samtidigt finns det alltid tid att stanna upp och reflektera över lösningarna. Ingenting slarvas igenom, vilket är bra och tyvärr ganska sällsynt idag. Jag kan också konstatera att kunderna är sympatiska, engagerade och mycket angenäma att samarbeta med.

Vilken är den största utmaningen hittills på byrån?
–Helt klart att ansvara för Dunderfrukosten som är ett slags återkommande intern samkväm på fredagsmorgnar med rullande schema! Veckan innan det var min tur förhörde jag mig noga om detaljerna. Vilka juicesorter och pålägg skulle jag satsa på? Var någon allergisk och tänk om allt bara blev kaos? Tankarna snurrade. När en kollega nämnde något om hembakad kaka och våffelgräddning med nyplockade bär greps jag av panik. Som tur var hittade jag ett litet franskt bageri i närheten som räddade situationen!

Vad pysslar du med på fritiden?
– Medarbetarna på Nkel tar priset när det gäller udda hobbies. Här sysslas det med allt från avancerad korsordslösning och vattengympa till pingpong och samba har jag fått veta, så jag får väl sälla mig till den skaran. De senaste åren har jag spenderat en stor del av fritiden i en källare där jag ägnat mig åt manusbearbetning tillsammans med en en grupp andra skrivbesatta och en författare. Det hela har resulterat i en obskyr humordeckare på cirka 500 sidor som det vore kul om någon ville ge ut framöver. I övrigt umgås jag med mina döttrar, springer i skogen, mediterar, läser, går på teater, reser till konstiga platser samt träffar vänner och pratar om livet. Dessutom är jag besatt av katter.